;

Aita Forgotten Sunrise legendaarne esimene periood vinüülplaadile!Пользователь  Anders Melts проект в категории Музыка

Aastaks oli 1993, kui kolm karvast ja üks vähem karvane nolk (Tarvo Valm, Jan Talts, Anders Melts ja Margus Gustavson) suundusid legendaarsesse Linnahalli stuudiosse Elmu Värgi käe alla oma esimest demo "Behind The Abysmal Sky" salvestama. Andersi ema oli just selle tarbeks Soomest toodud väikese värviteleviisori maha müünud ning loovutas saadu oma teismelise poja suure unistuse tarbeks. Demo sai üle ootuste hea ning levis kiirelt üle maailma. Kuulajaid leidus Maltalt Singapurini, rääkimata Skandinaaviast ja Baltikumist. Salvestus äratas tähelepanu ka noorele Soome plaadifirmale, kes soovis, et Forgotten Sunrise ruttu uuesti stuudiosse läheks, plaanitavat 7-tollist vinüülplaati salvestama. Sama aasta lõpus saigi sedapuhku Indrek Patte tiiva alla mindud ning linti saadud neli värsket lugu. Nende kogupikkus ulatus pea 20 minutini ning seda oli liialt, et mahutada väikese vinüüli peale. Seega otsustati see välja anda uuel formaadil, milleks oli CD. Kõnealune plaadike oli ajaloo esimene Eesti metalbändi poolt ilmunud CD-plaat ning ühtlasi ka esimene kodumaine metal-üllitis, mis ilmus väljaspool Eestit.

Möödunud on 30 aastat ning on aeg viimaks need kaks legendaarset salvestust savikettasse vormida. Selleks, et see ka tehtud saaks, vajame me väga teie toetust.
 


 

Oleme mõelnud igasuguseid huvitavaid pakette välja, et teil kõigil oleks midagi omale meelepärast sealt valida. Värvilisi vinüüle tuleb vaid 100 tk (musta värvi 200 tk) ning nad saavad olema sellised ilusad splatter-rohelised, mis harmoneeruvad kenasti uuenenud kaanepildiga. Miks uuenenud? See kujundus, mida te saate vinüüliümbrisel nägema, on see, milline "Forever Sleeping Greystones" mini-album olekski algselt olema pidanud. Paar aastat tagasi käis Anders ja otsis Iru metsast üles igavesti magava sammaldunud lapsepõlvekivi ning tegi spetsiaalselt selle pildi, mis jõuab vinüülile. Selle kivi juures käisid lapsena ikka Anders ja Jan oma sõpradega mõtteid mõlgutamas ja niisama lobisemas ning sealt tuli ka idee oma esimese EP nime tarbeks. Seda kivi kutsusid nad kaameliks, sest sellel on vastav nägu peas. Ka kõik kotid ja särgid, mis pakettides on, on ekslusiivsed ning ei lähe eraldi müüki. Vaid kunagi Nailboardi poolt väljastatud CD on samal kujul, nagu ta on juba varem ilmunud.

Kui kõik plaanipäraselt läheb, ilmub vinüül juuli keskel just enne bändi algses koosseisus ja tolle sama vana kavaga esinemist Käbliku festivalil!

Suured tänud teile toetamast Eesti varajast death metalit ning tükikest ajalugu!

Kui soovid autogrammidega, anna teada! Aitäh!

  • 111 поддержавших
  • 4715€собрано от запланированных 3900€

Успешный проект

Проект был поддержан 11.Jun.2023

Related projects

Запись нового альбома группы EGREGOR

  • 1%собрано
  • 30€поддержано
  • 43 дней осталось

Новая аудиокнига сказочницы Полины Черкасовой “Море”

  • 22%собрано
  • 1276€поддержано
  • 36 дней осталось