"Hooandja" blog

"Ühemeheshow" rokib Movembrit

Chuck on lihtne eesti mees. Tegelikult on ta küll välismaa mees – ameeriklane, kes kunagi Moskvasse suundudes eksikombel siia sattus – aga muu on kõik nagu ühel lihtsalt eesti mehel ikka. Tal on naine, ta ajab oma lihtsat asja, elab oma lihtsat elu ja on sellega ise üldjoontes täitsa rahul.
 


 

Kuni siis aga ühel päeval hakkab juhtuma. Järgemööda ja kõik korraga ja ühtäkki kipub ühest hetkest sinnasamusesse minema kõik, mis üldse sinnasamusesse minna saab.

Mida sina sellises olukorras teeksid?

"Ühemeheshow" on väga siiras film. Nii siiras, et tõmbab ehk mõnes kohas korraks silmanurga niiskekski. Aga samas on see ka väga naljakas film. Sest Chuck valib oma olukorraga toimetulemiseks selle, mida ta kõige paremini teab. Huumori. Naeru ja nalja. Natuke ka teiste, aga peamiselt iseenda üle. Eesti esimene munadega komöödia, nagu nad seda ise nimetavad, ongi naljakas film vähist. Olgem ausad, selles peitub omajagu vastuolu, sest kuidas saab millegi nii tõsisega nagu vähk üldse nalja teha? Aga saab ja väga hästi saab ja tegelikult peakski. Sest naljast ja naerust sünnib ja kasvab rõõmus meel ja positiivsus, mis kõnetab, nakatab ja paljuneb ja annab jõudu toime tulla ka nende tõsiste kurvpallidega, mida elu paratamatult aeg-ajalt meie teele ette viskab.
 


 

Ehk siis naerda saab filmis tõepoolest palju. Naljakas on oma lihtsuses ja siiruses nii Chuck ise kui ka  järjekordses ülimõnusas raadiojaama alkoholilembese bossi ja "kapiräppari" rollis juba "Klassikokkutulekust" alguse saanud headuses Henry Kõrvits. Lisaks tekitavad muigamapanevat äratundmist mitmed Eesti igapäevaelule nii omased momendid – meie meditsiinisüsteemi kitsaskohtadest alates ja Statoili hot-dog´idega lõpetades.
 


 

"Ühemeheshow" põhineb tõestisündinud lool. Peategelast Chucki kehastab Eesti püstijalakomöödia lipulaeva Comedy Estonia üks asutajatest Stewart Johnson, kes ühtlasi oli ka filmi üks stsenaristidest. Tõepoolest vähk tal oli ja tõpoolest ta sellest ka võitu sai. Ja tõepoolest elab ta Eestis juba 21. aastat ja tõepoolest pole ta Moskvasse selle aja jooksul veel kordagi sattunud.
 




"Ühemeheshow" jõudis kinolinadele üle Eesti novembrikuu – meeste tervisekuu - esimesel päeval. Hooandja eduka kampaania osa filmi valmimisel oli märkimisväärne. Aitäh, head hooandjad! Soovime teile mõnusat Movembrit, meestele vahvat vuntsikasvatamist ja ärge selle kõrval unustage ka medkontrollist läbi astumast. Sest maailm vajab teid, tugevate ja tervetena.

Ja minge kinno! Sest osa filmi tulust annetatakse vähiravifondile Kingitud Elu, et anda abivajajatele juurde lootust ja täisväärtuslikke elupäevi.
 

Hooandja tiim kinos: vasakult Jelena Žovnikova, Katariina Mänd, Tuulike Mänd, Ylle BööDi
Foto: Jaanus Lensment, Delfi

 

Ylle BööDi