;

Kammerkoor AKTIVA jõuluplaat "Hell kumin" ("Gentle Chimes")Пользователь  MTÜ Kammerkoor Aktiva проект в категории Музыка

2. veebruaril 2025.a. saab Kammerkoor AKTIVA 25 aastaseks. Koori asutas TTÜ Kõrgema Majanduskooli (2004.a kolledž) juurde tollane direktor Udo Meriste ja dirigendiks kutsus ta Kaja Viira. Kolledži sulgemise järel 2016.a. tegutses koor iseseisva MTÜ-na. Järgmised neili aastat olid koorile majanduslikult rasked, kuid tahtmine oli suur ja saime hakkama. 2020.a. kutsus Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu koori kiriku "tiiva alla". Saime prooviruumi, esinemiskoha jm., mis koori edukaks tegutsemiseks vajalik. Kuna vaimulikku muusikat olime esitanud läbi oma ajaloo, siis ei ole meil raske sisustada muusikaga ka kiriku üritusi. Paralleelselt laulame ka jazzi, swingi, kergemuusikaseadeid, klassikalist koorilaulu. Vähetähtis pole ka osalemine üldlaulupidudel.

Swingipisiku saime koostööst Horre Zeigeri BigBandiga. Elav koostöö on meil Reigo Ahvenaga, Martin-Eero Kõressaarega, Paul Ruudi ja tema kergemuusikakooriga ning mitmete teiste tuntud muusikutega.

Koor on varasemalt välja andnud kolm CD-d: "Helisev maailm" 2003.a., "Kaunimad laulud" 2008.a. ja "Svingides läbi aasta" 2014.a. Kuula lugusid kammerkoor Aktiva uuelt plaadilt

Mõte välja anda plaat jõululauludega tekkis juba aastaid tagasi, hoolimata sellest, et jõuluplaate on välja antud lugematul hulgal. Paraku astus covid vahele ja plaadi väljaandmine lükkus edasi. Nüüdseks on mõte teie abiga teoks saamas ja plaadiesituskontsert toimub 6.detsembril 2024.a. Tallinna Jaani kirikus. Plaadil on nii tuntud, kui vähemtuntud jõululaulud. Klassikalised ja kaasaegsed. Kõik laulud kõlavad eesti keeles. Koori dirigeerib ja klaveril saadab Kaja Viira, kitarril Ivar Hansen.

Kogutav toetus läheb salvestuse (Eesti Raadios), CD väljaandmise ja esitluskontserdi korraldamise kulude katteks.

Kammerkoor Aktiva tegemisi saab jälgida FB-s ja kuulata Youtubes.

Related projects

Новая аудиокнига сказочницы Полины Черкасовой “Море”

  • 16%собрано
  • 900€поддержано
  • 42 дней осталось

Запись нового альбома группы EGREGOR

  • 1%собрано
  • 30€поддержано
  • 50 дней осталось