Salt restorani kriisiremontKasutaja  Nordicone OÜ ( restoran SALT) projekt kategoorias Söök ja jook

"Restoranist Salt on kaheksa aasta jooksul kujunenud omaette nähtus. Kui resto avati, siis oli selle söögitoas alla kolmekümne istekoha. Populaarsus kasvas kiiresti ja istekohtasid hakati juurde lisama. Nüüd pigistatakse samasse ruumi 48 inimest ja rohkem tõepoolest ei mahu.

Restorani perenaine Tiina Kõresoo on samuti nähtus omaette. Tal on eriti lähedane suhe iga roaga, mida restoran pakub. Väga sagedastelt reisidelt toob ta kaasa pidevalt uusi ideid, mis realiseeruvad toitudeks omamoodi ehk Salti moodi. See tähendab, et originaali ei proovitagi järele teha, vaid see paigutatakse alati uude kooslusse. Ja restorani külalistel on Saltis alati huvitav käia – menüü vahetub iga nädal, mõnikord lausa iga päev.

Kui olete kunagi söönud naljaka nimega seent harilik põdramokk, siis oli see ilmselt Saltis. Paneerituna ja pannil praetult meenutavad need veidi šnitslit. Kas teate, et Eesti viinamäetigusid viiakse Prantsusmaale? Ja aeg-ajalt saab neid Saltis ka. Pekingi part ujub siin shiitake-seente leemes…

Tihedalt üksteise kõrvale istuma pressitud külalised saavad restorani toiduga peaaegu niisama lähedase suhte, kui on Tiinal endal. Tema ise või restorani personal tutvustavad iga toidu saamislugu üksikasjalikult. Samasuguse kirega nagu Saltis valmistatakse uusi roogasid, otsitakse nende juurde paarilisteks veine, mis oleksid samuti erilised ja mitte väga tuntud. Selle kire ning väga avatud suhtlemise poolest iga restorani külastajaga ongi Salt Eestis nähtus omaette.” 



 

Nii on kirjutanud meie kohta White Guide Baltic, mille nominendid oleme olnud kõik need aastad, mil mainitud restoranigiid Eestis tegutsenud on. Samuti oleme võitnud 2 hõbelusikat ja olnud Eesti Top restoranide hulgas juba 11 aastat.

Õnnelikuks oleme teinud oma külalisi nii meie armsas kodurestoranis kui ka kõikvõimalike eriüritustega üle maailma. Meie väikese ja pühendunud tiimi eesmärk on aga jätkata veel paremini ning tuua aina põnevamaid maitseelamusi kõigile meie külalistele. Iga aasta on alati meie jaoks areng, uute maitsete ja trendide jälgimine ning väsimatu õppimise ja koolitamise protsess, et küündida avastamata köögisaladustele ja tuua need taas taldrikule meie armsatele sõpradele.

Et me saaksime pakkuda täiuslikku restoranielamust kõigile soovijatele, ei piisa siiski ainult maitsetest, teenindusest, tahtmisest ja töökusest. Perfektse tulemuse saamiseks on vaja ka väga korralikul tasemel keskkonda. Aastatega on meie restoran pisut väsinud ja erinevatel meist sõltumatutel asjaoludel saanud ka kannatada (üleujutused ja uputused).

Kõik väiksemad remonditööd oleme saanud tehtud oma tööka meeskonnaga. Selleks, et aga edasi kesta ja pakkuda meie külalistele värsket ja korralikku ümbruskonda ka restoranis viibides, on vaja teha mõningaid vältimatuid ja suuremaid töid.

Vahetada oleks vaja kiiremas koras meie puitpõrand, mille vahetus ja remont maksavad 3000 eurot.

Remonti ja vahetust vajab meie ventilatsioonisüsteem, et meie külastajad saaksid segamatult nautida õhtusööke ning ei peaks muretsema riietele kinnituvate toiduaroomide pärast. Ventilatsiooni süsteemi vahetus ja õhupuhastuse paigaldamine maksavad 3500 eurot.

Kiiremas koras oleks vaja teha ka elementaarseid torutöid ning lisada rasvapüüdja, et vältida ummistusi ja ebameeldivat rasvahaisu tualettides. Rasvapüüdja paigaldamine ja torustiku hädaabiremont maksavad 2000 eurot.

Selliste tööde rahastamiseks väikese restorani omanikuna mul aga kusagilt raha ei teki. Seoses tohutu tooraine hindade tõusu, suurenenud palgakulude ja maksukohustustega hetkel ei ole võimalik selliseid investeeringuid teha ja vaeva peab nägema lihtsalt ots otsaga kokku tulemisega.

Inspiratsiooni meil on ja soovin väga teha veelgi rohkem põnevaid eriõhtusööke ja üritusi ning seda kõike juba peatselt meie külastajale tuua.Seetõttu loodan väga saada toetust nimetatud projektidele.

Omalt poolt peame kindlasti kõiki toetajaid meeles ning oleme välja pannud toredad preemiad samuti. Kingime teile nii oma jooke ja roogasid, kui ka ilusaid t-särke ja puusasid. Kingituste kätte toimetamine toimub saaja kulul või saate need kätte meie restoranis.


 

Täname teid eelnevalt!


#saltrestoran

Restorani koduleht 

Restorani Facebook

Restorani Instagram

Tiina Kõresoo koduleht

Tiina Kõresoo Facebook

Sarnased projektid

"MAITSED KIRJAS" - retseptimärkmik

  • 27%kogutud
  • 945€toetatud
  • 4 päeva veel

Mooni Pagar

  • 42%kogutud
  • 623€toetatud
  • 16 päeva veel