Minu lugu on üsna omapärane – see algas juba 6-aastaselt, kui koos emaga köögis ravioole ning erinevaid torte ja küpsetisi valmistasin, avastades samal ajal maitsete, tekstuuride ja toiduvalmistamise võlumaailma. Just need hetked süvendasid minu huvi kokakunsti vastu ja suunasid mind tulevikus toidumaailma poole.
Pandeemia ajal lõpetasin kokakooli ning sain esimesed praktilised kogemused kohalikus restoranis. Mul oli võimalus töötada ka Eestis 3 Michelini guide restoranis, kus omandasin kõrgtasemel tehnikaid ja teadmisi fine dining'u maailmast.
Õpingute kõrvalt täiendasin end pidevalt, töötades erinevates toidukohtades ja läbides intensiivseid perioode, kus õppisin ja töötasin järjest iga päev. Töö köögis ei ole kunagi olnud rutiinne – see pakub pidevat arengut, väljakutseid ja loomingulist väljundit. Just see mitmekesisus hoiab mind motiveerituna ja innustab pidevalt uusi tehnikaid ning maitsekooslusi avastama.
Viimase kolme ja poole aasta jooksul olen töötanud pidevalt restoranides nii Eestis kui ka välismaal, arendades end pidevalt ja täiustades oma oskusi praktilise kogemuse kaudu.
Lille Pagariäri sai alguse, kui tundsin, et küpsetiste ja kookide kirg kasvas suuremaks kui huvi igapäevase töö vastu fine dining restoranis. Kokanduskarjääri algusest olen alati küpsetistega seotud olnud, olgu see siis restoranis magustoitude valmistamine ja serveerimine või vabadel päevadel kodus küpsiste või tortide küpsetamine. Tundsin, et minu tõeline kirg on küpsetamine, ja seetõttu otsustasin jätta kokaameti, investeerisin enda säästud ning rentisin sobivad ruumid pagarikojaks. Alati on sihiks olnud luua avatud ruumiga hubane pagariäri, kus külalised saaksid nautida küpsetisi, valmistatud otse nende silme all.
Sain aru, et unistused on täiesti saavutatavad, kui oled valmis neile südamega pühenduma. Kui ma seda kogesin ja omal nahal tundsin, hakkasin mõistma, et minu soov on pakkuda midagi erilist – unikaalseid tooteid, mida enamik ei pakuks. See avas silmad ja pani mind mõtlema, et kui midagi tõeliselt tahta, tuleb seda ise luua. Nii sündis mul otsus keskenduda oma unistusele ja astuda järgmine samm – avada oma pagariäri-kohvik.
Pärast seda, kui olin kujundanud oma äri sisekujunduse, olen kindel, et see peegeldab täpselt minu visiooni – lihtsus ja sooja hubasuse tasakaal. Üks tähtsamaid on avatud kontseptsioon, olles justkui toidukoha südameks, kus külalised saavad rahulikus atmosfääris nautida hetki.
Selle nime taga peitub soov luua midagi erilist ja sooja, mis tõstaks esile hubasuse, mille poole ma oma äri loomisel alati püüan. Iga valik, iga detail on mõeldud selleks, et pakkuda rohkem kui lihtsalt maitsvaid küpsetisi .
Ma armastan kohalikku Eestimaist toorainet. Teen kõike kvaliteetsest toorainest ja ülima hoolega. Ma panen iga küpsetisse oma hinge. Mind teeb ülimalt rõõmsaks näha inimesi nautimas minu kätetööd.
Pagariäri menüü saab olema unikaalne, sisaldades iga päev midagi teistsugust ja huvitavat ent ka kindlaid hitte. Näiteks minu ülimaitsvad Basque toorjuustukoogid, New York stiilis hiiglaslikud küpsised, suussulavad brownied, erinevate täidistega croissantid ja populaarne besee- toorjuustukook kuuluvad alaliselt menüüsse. Küll aga soovin iga nädal tuua sisse ka eripakkumisi ning hooajalisi tooteid – oma matcha ja hoijchaga valmistatud tooted, küpsetisi hooajalistest marjadest jm.
Kampaaniale oleme seadnud neli rahalist eesmärki:
- Esimesed 2500 eurot: Selle summa abil loome hubase istumisala, paigaldame välisfassaadile firma logo ja soetame esmavajaliku teenindusvarustuse, mis muudavad töö sujuvamaks.
- Järgnevad 1500 eurot: Investeerime pagari ja teeninduse väikeseadmetesse, mis aitavad tõsta toodete valmistamise kvaliteeti ja muudavad igapäevase töö sujuvamaks ja tõhusamaks.
- Lisanduvad 1500 eurot: Selle summa abil saame soetada spetsiaalseid pagari- ja kondiitritarbeid, et laiendada oma tootevalikut. Soovime pakkuda unikaalseid tooteid, mida saab nautida iga päev – midagi sellist pole Tallinnas varem pakutud!
- Viimased 1000 eurot: Kasutame seda vahendite ja tarvikute täiendamiseks, et meie pagarid saaksid töötada parimate tööriistadega ja pakkuda alati tipptasemel tooteid.
Kallid toetajad, siin vajangi teie abi! Olen Hooandjas alustanud toetuskampaaniat, kus saate juba praegu Lille Pagariäri käivitamisele hoo sisse lükata, vastutasuks pakume erilisi kingitusi teie tähtpäevadeks. Kingid, mille välja pakun, on unikaalsed ainult selle projekti jaoks ja need saab peale projekti lõppu lunastada kokkulepitult teile sobival ajal terve 2025. aasta jooksul.
Lille Pagariäri avab oma uksed aprillis Tehnika tänaval Tallinnas.
Omalt poolt garanteerin, et kõik, mida ma pakun, on kvaliteetne ja südamega tehtud!