Dereku Burger laienebKasutaja  Roheline Kadakas OÜ projekt kategoorias Söök ja jook

Lühitutvustus

Tere, mina olen Fleur Sprenk, Dereku Burgeri edasiviija ja hoidja.
 


 

Dereku Burger sai alguse 14 aastat tagasi, kui Kanadas sündinud Eesti juurtega Derek tuli elama oma vanavanemate maale, tuues endaga kaasa Põhja-Ameerika ärivaistu ja burgerikultuuri. Lisades sellele puhtad Saare maitsed, asutas Derek Kuressaarde esimese käsitööburgerigrilli. Tänaseks on Dereku Burgeri grillikohast saanud päris restoran Tallinnas Kadriorus.
 


 

Nüüd on meil plaanis täiustada Dereku Burgeri restorani kööki ja laieneda taas nii mere taha kui üle Eesti – luua Kuressaarde suvegrilli terrass ja pakkuda oma maitsvaid burgereid foodtruck'ist ehk toidukärust kõikjal üle Eesti. Teie lahke abiga loodame need projektid ka ellu viia.
 

Kes ma olen

Olen kokk ning toit on minu kirg ja armastus. Olen kasvanud Saaremaa puhta ja kohaliku toidu peal ning just lapsepõlve maitsetest sain inspiratsiooni, kui hakkasime koos Derekuga tema asutatud Dereku Burgeris burgerite retsepte välja nuputama.
 


 

Dereku Burger oli üks esimesi, kes hakkas tegema kohaliku tooraine baasil käsitööburgereid, tehes sellest veidi põlatud kiirtoidust tõelise gurmeesöögi. Lisaks kohalikule puhtale lihale täiendasid meie burgereid meie endi väljatöötatud maitseainetesegud ja kastmed, mida saate siiani poodidest Dereku Burgeri firmamärgi alt osta.

Endiselt aga kasutame põhiliselt kohalikke tootjaid, näiteks meie lambaliha tuleb Muhumaalt (Muhu veis), maheliha Märjamaalt, kanaliha Mihkli lihaärist, kala Mereröövli köögist ja kuklid burgeritele küpsetab meile Miia Pagar.
 

1. Nõudepesumasin ja grill Kadrioru restorani

Kadrioru ja kesklinna piiril asuv Dereku Burgeri restoran on tõeline kogukonnarestoran. Oleme uhked, et suutsime ellu jääda läbi kõikide koroonapiirangute ja sulgemiste.



 

Kuidas me seda saavutasime? Lisaks kõikvõimalikele kulude kokkuhoidmisele (jah, loobusime isegi kohvimasinast ja uksemattidest) tegime enda poolt kõik, et teenida oma kogukonda ka nendes piiravates tingimustes – nii keetsime koroona ajal heategevuse korras Toidupanga jaoks igapäevaselt suppe ja jagasime tasuta suppi ka oma piirkonna pensionäridele ning tegime soodustusi lastega peredele. Valmistasime lõunasöögikomplekte peredele kaasavõtmiseks, et teha nende elu veidigi lihtsamaks. Ja tänu meie lojaalsetele klientidele suutsimegi oma restoraniga ellu jääda.

Pakkumaks oma klientidele ikka paremaid maitseelamusi ja kiiremat teenindust, on meil vaja nüüd täiustada meie restorani kööki – nimelt vajavad asendamist nõudepesumasin, mis koroonaajal üles ütles, ning vaja on ka uut ja võimsamat grilliaparaati.

Hind: 6205 eurot*

* Uudis 1: Tänu Hooandja kampaaniale nägid meie kenad inimesed Dereku Burgeri plaane ja annetasid juba 2. päeval Dereku Burgeri restole nõudepesumasina! Tänud, Maria Tamander, Pilguse mõisa perenaine! Uuendatud finantseesmärk (grillimaksumus) on 4000 eurot.

Uudis 2:  Saime väga hea hinnapakkumise ja nüüd vajame väiksemat summat (1700 eurot) grilliaparaadi ostuks!

Uudis 3: Saime veelgi parema hinnapakkumise ja nüüd vajame veelgi väiksemat summat (1300 eurot) grilliaparaadi ostuks!
 

2. Kuressaare suveterass

Saaremaal Kuressaares meie Dereku Burger kord 14 aastat tagasi alustas ning nüüd on aeg käes taas saarlastele nende burgerid tagasi anda. Ja mis veel toredam – Kuressaare suveterassil Uuel tänaval hakkab taas burgereid küpsetama Derek ise!

Kavas on ehitada Uuele tänavale suveterass grilliga, kust saavad nii saarlased kui saare külalised omale burgerid kaasa osta.
 


 

Saarlased on harjunud puhta ja kohaliku toiduga, seetõttu saavad ka Dereku burgerid olema tehtud vaid kohalikust toorainest, kohalike väiketalunike toodangust. Lapsevanematele ja peredele on see hea alternatiiv kiirtoidule, on ju hea anda lapsele kiirelt kätte puhtast toidust kohapeal valmistatud burger!

Kuressaarde linna keskele, Veski kõrvale, Uus tänav 29 maja hoovi ehitame 3x3 meetrise suveterassi koos grilliga, et nii suvitajatel kui lojaalsetel klientidel oleks mugav ja kiire üks hea burger kaasa haarata. Meie burgerite valik on lai, meilt leiab hea kõhutäie ka taimetoitlane või need, kel kanaliha lemmik.

Hind: 10 700 eurot
 

3. Foodtruck

Suvel on meie kliendid kõik mööda Eestimaad laiali, kes maamajades, kes laatadel või vabaõhuetendustel. Kas poleks tore, kui saaksite oma lemmikburgereid nautida ka kõigis neis kohtades, kuhu suvi teid viib? Selleks plaanimegi osta ja sisustada ühe võimsa ja töökindla foodtruck'i ehk toidukäru, mis tuleb burgereid küpsetama just sinna üritusele, kuhu meid oodatakse.

Hind: 13 910 eurot
 

Dereku Burger sotsiaalmeedias:

Facebook 
Instagram @derekuburger

Intervjuud kokk Fleuriga:

Õhtuleht 
Pere ja Kodu 
ERR "Hommik Anuga" 


  • 29 hooandjat
  • 1310€kogutud 1300€ eesmärgist

Edukas projekt

See projekt kogus toetuse 16.Oct.2022

Sarnased projektid

Mooni Pagar

  • 94%kogutud
  • 5615€toetatud
  • 6 päeva veel