KARJASE SAI AVAB KOHVIKUTUser's  Kenneth Karjane project in the category Civic initiative

KARJASE SAI avab kohvikut!

Anna hoogu kasvavale pagarikojale-kohvikule Koplis, Põhjala Tehases. Meie missiooniks on tuua inimesi Kopli lõppu, kohta, kus on hea toit ja hea olla.
 

KES ME OLEME

KARJASE SAI sai alguse, kui tundsin et saia küpsetamise kirg kasvas suuremaks kui huvi igapäevase töö vastu fine dining restoranis. Kokanduskarjääri algusest olen alati saia küpsetamisega seotud olnud, olgu see siis restoranis saiategu või vabadel päevadel kodus hapusaiade küpsetamine. Jättes kokaameti, investeerisin enda säästud leivaahju ning sain läbi sõbra sobivad ruumid pagarikojaks Viimsis. Alati on sihiks olnud aga avatud ruumiga kohvik, kus saaks külalistele küpsetada pagaritooteid nende silme ees ning pakkuda ka muud söögipoolist.
Kenneth Karjane
 


 

2019 märtsis käisime esimest korda Põhjala Tehases ruume vaatamas ja armusime neisse kiirelt ära – ruumid aga meile sobival ajal valmis poleks jõudnud ja seega tuli läbi käia veel väike vaheetapp. Korraldasime koostöös BOTIKu ja KOKOMOga esimesed (s)aiakohvikud, kuhu hakkas ilmuma aina rohkem inimesi, kellelt saime väga palju positiivset tagasisidet ja lootust, et ehk on meie ideel tõesti jumet! Kokku sai korraldatud 15 pop up saiakohvikut, kust käis läbi tuhandeid inimesi.
 


 


 

Pagarikoja-kohviku asukohaks saab Põhjala Tehase Sepikoja hoone. Valides kohviku avamiseks asukohta, teadsime algusest saati, et võtame missiooniks luua elu kuhugi, kus seda vaja on ja tuua inimesed kokku rajooni, kus nad pole veel võib-olla kunagi käinud. Põhjala ja Kopli ärkavad iga päevaga rohkem ellu ja meil on suur au ja vastutus seda veel rohkem tagant tõugata.
 


 

Osa ruumidest jagame KOKOMO COFFEE ROASTERS’iga, seega oleme suutnud esimestena Eestis paigutada ühe katuse alla nii avatud tootmisega kohviröstla kui ka pagarikoja. Eesmärgiks on pakkuda tooteid, millesse ise tõesti usume ja mida esmalt meile endale süüa meeldiks. Kasutame võimalikult kvaliteetset toorainet ning tahame, et varsti oleks enamik meie pagaritoodete tooraine maheda päritoluga.

 


 

Peale pagaritoodete on plaanis kohvikus pakkuda ka muud. Kenneth, olles töötanud Eesti parimate peakokkade all, kavatseb esimesel võimalusel tuua kohvikusse sisse ka toidumenüü, et luua Põhjala Tehasesse ning Kopli lõppu üks meeldiv söögikoht kõigile.
 

MIKS HOOANDJA?

Hooandja platvormil oleme selle jaoks, et saaksime oma unistuse realiseerida nii nagu meie seda oma vaimusilmas ette näeme. Avamine on planeeritud jaanuarikuu lõppu ehk oleme nüüd juba täiesti lõpusirgel! Olles investoriteta väike pagarikoda, kaasneb suuremale pinnale kolimisega ning regulaarselt lahtiolemisega kulutusi, mille jaoks küsimegi veidike abi. Suurem osa kogutud rahast kulub veel puuduoleva köögitehnika, kohvikusisustuse ning muu viimistlemise tarbeks. Kui näed, et rahaliselt toetada võimalik ei ole, aga suudame kuidagi teistmoodi üksteisele kasulikud olla, anna teada, oleme igasugu abi eest väga tänulikud.
 

Kõik kingitused saab kätte kohvikust ning täpsema info saadame pärast projekti lõppemist.
 

Jälgi meie tegemisi ja edusamme:
Instagram.com/karjasesai
facebook.com/karjasesai
 

AITÄH TEILE!