Kaisa Ling Thingi kolmas täispikk album "Big Bäng"User's  Kaisa Ling Thing (OÜ Teet ja pojad) project in the category Music

Kaisa Ling Thingi kolmas album "Big Bäng" koosneb kolme aasta jooksul loodud, lavadel tulega proovitud ja rahvale armsaks saanud teatrimuusikast ning spirituaalidest, mis tegelevad, nagu ikka, inimeste sisimate hirmude ja kompleksidega. Maailmas, kus kõik justkui hinge kinni hoides ootavad, millal pauk ära käib, ilmneb üha uusi ebakõlasid ja vägivalda. Ehk saaks igapäevaelu talutavamaks muuta natukese mängulise, iroonilise muusikaga? Võib-olla peaksime oma loetud päevi vältimatu lõpuni veetma hoopis naerdes, lauldes ja lolli mängides?

Albumil astuvad lisaks Kaisa Ling Thingi tuumikule (bluusimutt Kaisa Ling, Rene Paul klaveril, Argo Toomel kontrabassil ja Peep Kallas trummidel) üles nii vanad kui uued sõbrad, kogenud tegevmuusikud: Jason Hunter trompetil, Allan Kaljaste saksofonidel, Ingvar Leerimaa tromboonil ning nimiloo "Big Bäng" aitasid luua lauljad Miina Rikka ja Signe Hansen.
 


Stuudios salvestamas koos Vilho Meieriga.
Foto: Gabriela Urm

 

Palume meie uuele loomingule hoogu anda, et aidata katta lindistamise, miksimise, masterdamise ja vinüülide tootmise kulusid.

"Ling Thing on selle plaadi tegemise ajal professionaliseerunud, peaasjalikult selle pärast, et oleme nii palju kirjutanud, harjutanud ja esinenud, esinenud, esinenud. Tahtsime, et plaadile jõuaksid viimaste aastate jooksul loodud teatritükkide parimad palad, lisaks mõned meie repertuaari keskmesse tõusnud väga olulised ja ilusad tüvitekstid-laulud, mis seni salvestamata," selgitab Kaisa. "Näiteks palad "Leppimise viimane faas" ja "Külva head" on n-ö kahe Ameerika Hunteri kümnenditeülene koostöö. Aastal 1962. salvestas minu lemmik-bluusimutt Alberta Hunter reverend Dawsoni sajandialguse spirituaali "You Gotta Reap Just What You Sow", mille töötlus kõlab nüüd meie Ukraina sõja vastases headuse külvamise loos ja kus teeb kaasa just "Leppimise viimase faasi" muusika kaasautor – trompetist ja helilooja Jason Hunter."
 


Kujundus: Paula Pakk
 

Kaisa Ling Thing "Big Bäng"
teatrimuusikat ja spirituaale 2021–2023
pühendatud meestele

Kaisa Ling (vokaal)
Rene Paul (klaver, elektriorel ja laul)
Argo Toomel (kontrabass)
Peep Kallas (trummid ja perkussioon)
Jason Hunter (trompet)
Allan Kaljaste (sopran- ja tenorsaksofon)
Ingvar Leerimaa (tromboon)
Miina Rikka ja Signe Hansen (taustalaulul)

Salvestanud Vilho Meier Tartus Slim Music stuudios. Puhkpillid salvestas Anton Ventsel Tallinnas ERRi II stuudios.
Kokku mängis Vilho Meier Tartus Slim Music stuudios.
Masterdas Janek Kivi Heliala stuudios.
Kunstnik ja kujundaja Paula Pakk.
Plaadi tootis VinylPlant Tartus.

Kaisa Ling Thing on varasemalt üllitanud kaks albumit, mõlemad Hooandjate toel: "Nii kole mees" (2018) ja "Läänemure lained" (2021). Viimastel aastatel on nende omapärane lähenemine edasi arenenud n-ö bluusikalideks, kus on keskendutud meeste hirmudele ja ärevustele: "Kuldsete kätega mees" (2021) ja "Mehistumise viisid" (2023). Nad on loonud muusikat filmidele ja telesaadetele ning esinenud fringe-festivalidel Edinburghis, Turkus, Göteborgis ja Tallinnas.

Auhinnaks saab valida ka piiratud hulgal pääsmeid plaadiesitluskontsertidele.

Kontserdid toimuvad:

17.10 19.00 Rapla Kultuuriklubi BAAS
25.10 19.00 Viljandi Sakala Keskus
31.10 19.00 Kuressaare Teater
2.11 19.00 Tartu Vilde ja Vine
8.11 19.00 Pärnu Endla Jazzklubi
9.11 20.00 Tallinn Philly Joe’s
16.11 19.00 Rakvere Kultuurikeskuses

Kõik esemelised auhinnad on võimalik kätte saada loomulikult ka postiga, sellegipoolest loodame, et saame need teile üle anda isiklikult esitluskontsertidel! Lisaks plaatidele ja šõupiletitele on hoogu andes võimalik endale soetada ka väga erilisi kingitusi, nimelt ekskluziivseid erakontserte ning tagatipuks saab Kaisa isegi enda juurde vanni kutsuda!
 


 

Peale kõige muu tegeleb bluusimutt ka objektidele esinemisega. Just nii! Tänu Leedu kontseptuaalsele kunstnikule Marija Baranauskaitele on ta välja mõelnud teraapilise etenduse ühele või mitmele osalejale. Kui sinu vanniskäikudest on kadunud võlu, on see auhind just sulle! Kaisa tuleb ja vestleb sinu vannist ja vanniga, teeb veidi harjutusi, laulab, võimleb ja tantsib (kõiki neid tegevusi võib sealjuures teha nii kuivalt kui ka koos veega). Teie vanniskäigud muutuvad garanteeritult palju huvitavamateks!
 


Foto: Kaupo Kikkas
 

Kaisa Ling Thing täies koosseisus on põnevil ja ootab kolmandat plaati juba väga. Me ei oleks ilma hooandjate abita jõudnud siia, kus oleme praegu ning oleme kõikidele toetajatele hingepõhjani tänulikud.

Aidake bluusimutt taas helikandjale!
Lisainfot Kaisa Ling Thingist:
www.facebook.com/kaisalingthing/
www.kaisalingthing.ee

  • 0 backers
  • 0€raised of 6000€ goal
  • 16 days
    The project will only be financed on 13. October if it raises the amount of money it has set as its goal
Back a project!